Cv ketel onderhoud Delft

Met regelmatig cv ketel onderhoud zorg je voor een efficiënt werkende cv ketel en een verminderde kans op cv storingen. Een regelmatig onderhouden ketel gaat langer mee, is beter voor het milieu en kost je minder aan energie. Je loopt ook minder risico’s op gevaarlijke situaties door gaslekkages, giftige dampen en kortsluiting.

Genoeg redenen om niet nonchalant om te gaan met cv onderhoud. DA.Installatietechniek helpt je in Delft graag met het onderhoud van je cv ketel. Je kunt zowel voor eenmalig als periodiek onderhoud bij ons terecht. Bel 070 - 207 50 45 of vraag een offerte aan via het contactformulier. Dan zorgen wij ervoor dat je ketel optimaal blijft presteren.

Werkwijze cv ketel onderhoud Delft

Of de noodzaak voor cv ketel onderhoud nou ontstaat door problemen of niet, je kunt altijd met spoed een beroep op ons doen. Wij zorgen ervoor dat we snel ter plaatse zijn en hebben vrijwel alle onderdelen van de verschillende merken cv ketels op voorraad.

Afhankelijk van het moment van de laatste onderhoudsbeurt voeren we klein- of groot onderhoud uit. Standaard bij iedere onderhoudsbeurt is het nalopen, reinigen en eventueel vervangen van vitale onderdelen en het opnieuw afstellen van de ketel.

We vervangen sluitringen en pakkingen, we controleren de gasaansluitingen en de rookgasafvoer, reinigen de warmtewisselaar en de sifon en zorgen ervoor dat er geen enkele pakking lekt. Bij groot onderhoud gaan we nog een stapje verder met het nalopen en reinigen van specifieke onderdelen.

Voordelen cv onderhoud Delft

De voordelen van cv onderhoud liggen vooral op het gebied van duurzaamheid en veiligheid. Een cv ketel is een complex systeem waar je niet zomaar zelf even het een en ander aan kunt doen. Alleen al voor je eigen veiligheid wordt het afgeraden om zelf met je cv ketel aan de slag te gaan.

Als cv monteur helpen we je om de ketel langer mee te laten gaan. Als alles goed gereinigd wordt en versleten onderdelen op tijd worden vervangen kan dat zo een paar jaar schelen op de levensduur van de ketel. Bovendien controleren we bij iedere onderhoudsbeurt de druk in het systeem en de hoeveelheden gas en zuurstof bij de verbranding. Zo ontstaan geen gevaarlijke situaties en verbruik je nooit te veel gas.

Het risico op een gevaarlijke situatie wordt groter naarmate je minder regelmatig iemand naar je cv ketel laat kijken. Als er ergens gas lekt kan dat in het meest ongelukkige scenario resulteren in brand of zelfs een ontploffing. Ook bestaat het gevaar dat de ketel de rookgassen niet goed afvoert. Wanneer er dan sprake is van een onvolledige verbranding van het gas ontstaat een verzameling koolstofmonoxide die in de ketel blijft hangen.

Allemaal zaken waar je absoluut niet mee te maken wilt krijgen, en die vrijwel volledig door cv onderhoud kunnen worden voorkomen.

Een onderhoudscontract voor periodiek cv onderhoud

Om er zeker van te zijn dat de ketel op tijd een onderhoudsbeurt krijgt kun je bij ons een onderhoudscontract afsluiten voor periodiek cv onderhoud. Zelf hoef je nergens om te denken. Wij bellen na een vaste periode (meestal 12 tot 18 maanden) om een onderhoudsbeurt in te plannen.

En mochten er in de tussentijd toch problemen ontstaan kun je ons altijd inschakelen voor een cv reparatie of het oplossen van een storing. Bepaalde onderdelen kunnen we met een onderhoudscontract zelfs kosteloos vervangen.

Wil je nergens aan vastzitten en toch een keer je ketel laten onderhouden? Dan kan je kiezen voor eenmalig cv onderhoud. Je betaalt wel iets meer en profiteert niet van de voordelen van een onderhoudscontract. Al kan je altijd achteraf nog een overeenkomst aangaan voor periodiek cv onderhoud. Vraag gerust eens naar de mogelijkheden.

Contact met DA.Installatietechniek voor cv onderhoud in Delft

Is je cv ketel hoognodig toe aan een onderhoudsbeurt of wil je graag periodiek cv onderhoud laten uitvoeren? In Delft kun je terecht bij DA.Installatietechniek. Bel 070 - 207 50 45 of neem contact op via het contactformulier. Dan zorgen wij ervoor dat je ketel veilig, efficiënt en duurzaam blijft functioneren.